Zdravlje

Vrijeme koje vam je potrebno da zaspite otkriva vaše zdravstveno stanje

San je neophodan za ljudski organizam, a ljekari često ističu da je čovjeku svakodnevno potrebno oko osam sati sna. Međutim, ako vam treba mnogo vremena da zaspite, to bi moglo smanjiti vaše vrijeme spavanja i utjecati na vaše zdravlje.

Kako navodi ljekar za intezivnu njegu Brad Raper, normalno je da vam treba malo vremena da zaspite noću, ali ono može dati uvid u vaše zdravstveno stanje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Takozvana latencija spavanja je vrijeme koje vam je potrebno za da zaspite. Tu se mjeri razdoblje između trenutka kada osoba legne spavati i početka sna.

Osim što, latencija može dati određeni uvid u vašu ukupnu kvalitetu sna, ona može utjecati na to koliko ukupno spavate. S vremenom bi nedostatak sna mogao povećati rizik od zdravstvenih problema poput pretilosti, visokog krvnog pritiska, dijabetesa, srčanih bolesti i depresije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Raper navodi da je zdravoj odrasloj osobi obično potrebno između 10 i 20 minuta da zaspi. Ako vam je potrebno manje vremena da zaspite, to bi mogao biti znak da ste pretjerano umorni.

Kao najčešći uzrok je generalni nedostatak sna, ali bi to mogao biti i znak nekih poremećaja kao što je narkolepsija ili poremećaj cirkadijalnog ritma.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

S druge strane, ako vam je potrebno više od 20 minuta da zaspite, mogli biste imati problema s nesanicom, koja je najčešće uzrokovana stresom, tjeskobom ili depresijom, a u nekim slučajevima to može biti i poremećaj spavanja poznat kao sindrom nemirnih nogu.

Važno je istaknuti da i određeni lijekovi mogu produžiti latenciju spavanja, kao što su lijekovi za stimulaciju i nesedativni antidepresivi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo