Zdravlje

Pet pozitivnih strana svakodnevnog konzumiranja meda

Med je izvrstan antioksidans, što znači da će njegova redovna konzumacija očistiti vaše tijelo od različitih toksina. Pored toga, njegova antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje vaše kože.

Ako pazite na težinu, ljekari preporučuju da ne konzumirate slatkiša na bazi šećera, ali ne i meda. To je zato što šećer prisutan u medu ima drugačiji sastav od onog koji se nalazi u drugim zaslađivačima. Med pojačava vaš metabolizam, što je neophodno za gubitak kilograma.

Smanjuje holesterol

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Njegove komponente i vitamini doprinose smanjenju nivoa holesterola. Svakodnevna konzumacija meda povoljno utječe na nivo antioksidativnih spojeva u tijelu koji se mogu boriti protiv viška holesterola.

Istraživanja pokazuju da antioksidanti sadržani u medu mogu spriječiti sužavanje arterija. Ovisno o mjestu nastanka, suženje može dovesti do zatajenja srca, pogoršanja pamćenja ili glavobolje. Pijenje čaše vode s nekoliko kašika meda bit će dovoljno da se to spriječi.

Poboljšava pamćenje

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnavlja ćelijski antioksidativni odbrambeni sistem i, kao posljedicu, poboljšava pamćenje. Osim toga, kalcij sadržan u medu mozak lako unosi, što povoljno utječe na njegovo funkcioniranje.

Poboljšava kvalitet sna

Šećer sadržan u medu povećava razinu inzulina u krvi koji zatim oslobađa serotonin. Serotonin se dalje pretvara u melatonin, hormon koji promovira kvalitetan san.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Pozitivno djeluje na probavni trakt

Med je jak antiseptik, pa se preporučuje jesti kašiku meda natašte. Ovaj jednostavan ritual pomaže u prevenciji različitih bolesti povezanih s probavnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz želudac, med uništava klice i zacjeljuje male rane na sluznici.

Pospješuje opuštanje

Med pomaže smanjuje stres i ublažava umora. Glukoza sadržana u medu neophodna je za rad neurona. Brzo se apsorbira u krv, što pospješuje opuštanje i ublažavanje psiholoških poremećaja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo