Kuća

Trebate li spavati s uključenim grijanjem ili ne

Koliko god topla kuća zvučala ugodno, mogla bi uzrokovati sve vrste problema s kožom, uključujući pogoršanje postojećih problema poput ekcema i psorijaze.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Prema mišljenju stručnjaka, centralno grijanje je jedan od najvećih faktora koji doprinose isušivanju kože tokom zimskih mjeseci.

“Zaista se naše životne navike mijenjaju s godinom, a ne naša koža. Pored što manje vježbamo i jedemo manje zdrave hrane, izloženi smo i centralnom grijanju koje isušuje kožu, a što je napolju hladnije, to je gore”, kaže Olivia Thorpe, osnivačica Vanderohea.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Slično klimatizaciji, centralno grijanje smanjuje razinu vlage u njihovom zraku, uzrokujući da koža postane suha i zategnuta.

“Centralno grijanje dodaje dodatni nivo stresa u upravljanju suhom kožom, što je posebno problematično kada imate već postojeće kožne bolesti kao što su psorijaza ili ekcem”, objašnjava dr Adam Friedmann, konsultant dermatolog za Stratum dermatološke klinike.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Znaci upozorenja da je vaša koža možda previše suha su ako je gruba na dodir, izgleda da se počnje ljuštiti.

Osim što uzrokuje suhe uslove u unutrašnjosti, centralno grijanje također uzrokuje probleme zbog kontrasta vanjskih temperatura. Temperatura koja se mijenja od toplog i ugodnog iznutra u hladno napolju, također uzrokuje širenje krvnih sudova, zbog čega se crvenilo akni i rozacee čini mnogo gore.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo