Kuća

Kako uz pomoć plastične boce možete otčepiti zapušenu WC školjku

Ukoliko imate problem sa začepljenom WC školjkom, a u blizini nemate vakum gumu za otpušavanje može vam pomoći i obična plastična boca od dva litra.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Ukoliko imate problema s otpušavanjem odvoda na WC školjki to može postati noćna mora pogotovo ako nemate vakum gumu. Međutim, postoje načini za otčepljavanje uz pomoć kućnih predmeta koje najčešće već imate u svom domu, kao što je plastična boca.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Boca od dva litra je najbolja za ovu opciju i savršena je za uklanjanje manjih začepljenja. Ako je WC školjka napunjena blizu ruba, počnite tako što ćete izvući višak vode u kantu. Želite izbjeći prelijevanje na podove i prostirke.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Zatim uzmite svoju praznu plastičnu bocu, skinite čep i gurnite nastavak u otvor toaleta. Ako je vrh vaše boce premali da pokrije drenažni otvor WC školjke, umjesto toga upotrijebite širi kraj boce. Da biste to učinili, čvrsto zavijte poklopac boce i odrežite donji kraj plastične boce.

Potom umetnite otvorenu stranu boce u toalet i brzo stisnite. Ova kompresija će stvoriti pritisak koji stvara snažan protok vazduha niz odvod. Ponavljajte ovaj postupak dok se blokada ne otčepi. Nakon toga možete sipati toplu vodu da isperete sve ostatke i provjerite da li radi. Međutim, nemojte koristiti kipuću vodu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo