Kuća

Ovi jednostavni trikovi pomoći će vam da održite svoj dom toplijim tokom zime

S nižim temperaturama mnogi traže način da uštede na grijanju, a da istovremeno održe svoj dom što toplijim te im u tome mogu pomoći neki od sljedećih savjeta.

Ovo nisu veliki projekti poput dodavanja izolacije potkrovlja ili zamjene prozora već jednostavni i jeftini trikovi koji bi vam u konačnici mogli pomoći da svoj dom održite što toplijim tokom zime.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Udaljite namještaj od ventilacijskih otvora i radijatora

Mnogo puta kauč, stolica ili krevet koji se pomjere tokom ljeta ostaju tamo zimi, blokirajući protok toplote u prostoriji. To će vas koštati dodatno, a istovremeno činiti prostorije hladnijim. Kod sistema s mehaničkom ventilacijom, blokiranje dovodnog ili povratnog ventila može uzrokovati neravnotežu pritiska u cijeloj kući koja poremeti protok topline u cijelom sistemu.

Zaustavite promahu

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Da biste ovo učinili, smanjite prostore kroz koje hladni zrak može ući u vašu kuću – zatvarajte vrata, a ukoliko želite dodatno blokirati protok zraka možete zatvoriti i prostore ispod vrata.

Zatvorite ovaj prostor dugačkom tankom platnenom vrećom koju ćete napuniti nečim poput riže kako bi bila dovoljno teška da ostane na mjestu. Možete je sašiti koristeći otpadne tkanine. Također možete zadržati toplinu tamo gdje je to potrebno tako što ćete paziti da neka unutrašnja vrata, poput onih koja vode do hodnika ili blizu stepeništa, budu zatvorena.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Otvorite zavjese i roletne tokom dana

Imate zavjese ili roletne koje blokiraju sunčevu svjetlost? Otvorite ih tokom dana kako biste dobili besplatnu solarnu toplinu, a potom ih zatvorite neposredno prije zalaska sunca.

Također, preporučuje se i korištenje izolacijskih zavjesa koje su specijalno namijenjene da zadrže toplotu unutra stvarajući barijeru između prozora i prostorije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo