Kuća

Osjetite neugodne mirise u kući? Ovo su mjesta koja morate provjeriti

Iako svakodnevno održavate čistoću u vašem domu i trudite se da ugodno miriše uz pomoć raznih sredstava za osvježavanje prostora, često se zna dogoditi da se pojavi neugodni mirisi čiji uzrok ne možete pronaći.

Ipak, ako ne možete shvatiti odakle dolaze neugodni mirisi, provjerite ova mjesta. Možda ćete pronaći krivca tamo gdje se najmanje nadate.

Kanta za smeće

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Iako je ovo prvo mjesto koje ćete provjeriti, jer tu odlažemo razno smeće, ona može da smrdi i kada u njoj nema smeća. To je zato što u kanti i oko nje nekada može ostati proliveno piće ili sitni ostaci hrane, koji ukoliko se ne očiste odmah mogu prouzrokovati neugodne mirise. Najbolje bi bilo da kantu za smeće u koju bacate ostatke hrane i pića čistite svaki dan.

Mokra odjeća

Korpa za prljavi veš ne bi se trebala držati u kupatilu, već prema mogućnosti u nekoj drugoj prostoriji. Razlog je što će odjeća u kupatilu biti izložena pari iz tuša, a to vlažnost će uzrokovati razvoj bakterija, koje će skupa sa prljavom odjećom još više raširiti neugodne mirise.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Mašina za veš

Uređaji koji imaju stalni kontakt s vodom nažalost su idealno mjesto za razmnožavanje bakterija. Tako kod mašine za veš, ne samo da se stvara vlaga unutar bubnja, već se ona može pojaviti i u ladici za deterdžent i omekšivač. Zbog toga, svaki put kada budete vadili čistu odjeću iz mašine, ostavite otvorena vrata i ladicu nekoliko sati kako bi vlaga isparila.

Mašina za suđe

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Poput mašine za veš, ovo je mjesto na kojem će se bakterije razmnožavati, a naručito ako se u njoj zadrže i neki ostaci hrane, koje ste zaboravili prethodno isprati. Određene dijelove mašine možete izvaditi i oprati sredstvom za suđe i toplom vodom.

Madraci, jastuci i posteljine

Ljudi prečesto koriste iste madrace, jastuke i posteljine, a u kojima se godinama mogu skupljati razne bakterije i tako u kombinaciji s znojem mogu uzrokovati neugodne mirise. Ukoliko ipak imate novije madrace i jastuke, pobrinite da su temeljito očišćene, a posteljinu perite jednom sedmično.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo