Zdravlje

Od gubitka kilograma do blistave kože: Voda s krastavcima ima brojne benefite

Voda je ključna za vaše zdravlje, ali je ljudi vrlo često mijenjaju za neke druge vrste pića, koje nisu baš uvijek najzdravija opcija. Stoga, jedan od trenutno najpopularnijih načina kako učiniti vodu interesantnijim pićem jeste dodavanje krastavaca.

Ne samo da na taj način vaša voda dobije ukus, već dodavanje krastavaca može imati i neke druge benefite za vaš organizam.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Dodatno vas hidratizira

Liječnica Carissa Galloway navodi da je to odličan način da se dodatno hidratizirate, ali i da će vam dati dodatnu energiju te poboljšati probavu i kožu. Osim toga, izbjeći ćete dehidraciju, koja uključuje niz simptoma kao što glavobolje, pospanost i nizak krvni pritisak.

Sadrži hranjive sastojke

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Ako želite bolji efekat, krastavac možete pojesti nakon što ste popili čašu vode jer ćete tako unijeti više hranjivih sastojaka. To uključuje vlakna, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink i vitamin K.

Sadrži antioksidanse

Antioksidansi štite vaše tijelo od slobodnih radikala tj. molekula koje uzrokuju oksidativni stres stanicama, potencijalno uzrokujući upalu ili igrajući ulogu u raku, srčanim bolestima i drugim bolestima. Stoga ako povećamo količinu antioksidansa u svakodnevnoj ishrani, organizam ima mogućnost da odgodi ili spriječi neka zdravstvena stanja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Krastavci imaju niz antioksidansa, uključujući nekoliko flavonoida, skupine biljnih kemikalija koje se nalaze u mnogo voća i povrća, kaže Galloway. Antioksidansi krastavca uključuju: vitamin C, beta karoten i mangan.

Gubitak kilograma

Voda s dodatkom krastavca mogla bi biti korisna za gubitak kilograma, ako je pijete umjesto zaslađenih pića. Krastavac ima samo oko 14 kalorija na 100 grama. Na primjer, ako svaki dan zamijenite piće od 200 kalorija vodom od krastavaca bez kalorija, u godinu dana smanjit ćete 73.000 kalorija.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo