Zdravlje

Tri zdravstvena rizika spavanja s uključenim grijanjem

Kako dani postaju sve sivlji i temperature počinju da opadaju, grijanje je uključeno u svim domovima. Mnogi ostavljaju grijanje uključeno i tokom cijele noći dok spavaju, ali to može biti i rizik po zdravlje.

Svi znamo da temperatura pada noću, ali grijanje vašeg doma dok spavate može imati neke neželjene efekte na vaše cjelokupno zdravlje.

Evo tri zdravstvene opasnosti od drijemanja s uključenim grijanjem.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Može poremetiti vaš san

Spavanje u toploj prostoriji ponekad može remetiti san ili vas može probuditi usred noći.

Konsultantica za spavanje Maryanne Taylor, iz The Sleep Works, rekla je: “Ako je prostorija prevruća, naše tijelo mora dodatno raditi kako bi regulisalo tjelesnu temperaturu tokom noći. Ovo može povećati budnost i smanjiti naše vrijeme u dubokom, koji je najvažniji san za obnavljanje, što nam omogućava da se sutradan osjećamo odmorno i energično.”

Idealna temperatura za vašu sobu tokom noći je oko 15,6 do 20°C za dobar san.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Čini vas sklonijim prehladama

Vašim nozdrvama su potrebne sline da zarobe viruse koji lebde okolo kako bi spriječili da se razbolite. Međutim, povećanje topline tokom noći može izvući vlagu iz vašeg nozdrva, čineći vas ranjivijim na prehlade, gripu i infekcije sinusa.

Grijanje također može podići oblake prašine i drugih alergena koji mogu upaliti vaše sinuse.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

U međuvremenu, istraživanje Medicinskog univerziteta u Varšavi pokazalo je da su određene metode grijanja u zatvorenom prostoru važni faktori rizika za pojavu alergijskog rinitisa i astme.

Može isušiti vašu kožu

Što se tiče vlage, ostavljanje grijanja uključenog tokom noći može isušiti vašu kožu. Vaša suha koža izazvana zagrijavanjem može značiti da ste podložniji izbijanju stanja poput psorijaze i ekcema.

Grijanje daje dodatni nivo stresa u upravljanju suhom kožom, što je posebno problematično kada imate već postojeće kožne bolesti kao što su psorijaza ili ekcem. Znaci upozorenja da je vaša koža možda previše suha su ako je gruba na dodir ili počne da se ljušti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo