Zdravlje

Zašto biste nakon svakog obroka trebali prohodati

Problemi sa varenjem mogu izazvati ozbiljan bol, a bilo da se borite s hroničnim gasovima i nadimanjem ili samo želite pronaći način da se osjećate bolje nakon obroka, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti, a jedna od njih je hodanje.

Dok mnoge od stvari koje izazivaju bol i nelagodu imaju veze sa samom ishranom postoji jedna aktivnost koju možete učiniti nakon jela kako biste pomogli procesu probave. To je jednostavno hodanje ili kratka šetnja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Zdravstveni stručnjaci kažu da je hodanje jedna isprobana i istinita metoda koju ne trebate zanemariti ako pokušavate da svoj probavni sistem održite zdravim.

Šetnja ubrzo nakon svakog obroka jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za promicanje zdrave probave iz nekoliko razloga. Za početak, sam čin pomicanja naših tijela pomaže u stimulaciji procesa probave u našim želucima i crijevima. To može pomoći da se hrana efikasnije kreće kroz probavni trakt, smanjujući rizik od zatvora ili osjećaja pretjerane sitosti nakon obroka.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Uz to, ustajanje i hodanje pomažu u cirkulaciji krvi i limfne tekućine kroz naše tijelo, a zauzvrat nam omogućavaju da bolje apsorbiramo sve nutrijente iz naše hrane – pa čak i detoksikaciju.

Još jedna velika prednost hodanja za probavu je činjenica da može pomoći da se oslobodite stresa. Kako se ispostavilo, stres i drugi mentalni i emocionalni faktori usko su povezani s našim crijevima, što znači da smanjenje stresa zapravo može djelovati na ublažavanje probavnih problema kod nekih ljudi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Ako planirate neku energičnu aktivnost nakon jela, stručnjaci preporučuju da pričekate najmanje 30 minuta nakon što završite s jelom.

Također, uopće ne morate trošiti puno vremena da biste iskoristili prednosti kretanja, tek 10-15 minuta hoda je dovoljno.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo