Zdravlje

Konzumiranje popularnog voća jednom dnevno može značajno poboljšati vaš vid

Jedenje grožđa je dobro za vaše oči, pokazalo je istraživanje. Pokazalo se da samo nekoliko grozdova dnevno tokom četiri mjeseca poboljšava ključne markere zdravlja očiju.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Tajna leži u činjenici da je znatno pogoršanje vida posljedica “oksidativnog stresa” gdje su ćelije oštećene jer tijelo nema dovoljno antioksidansa – kojih grožđe ima puno.

Tim sa Nacionalnog univerziteta u Singapuru proučavao je 34 odrasle osobe koje su jele ili jednu i po šolju grožđa dnevno ili placebo tokom 16 sedmica.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Ljudi koji su jeli grožđe pokazali su značajno povećanje pokazatelja dobrog zdravlja očiju optičke gustoće pigmenta makule, antioksidansa u plazmi i sadržaja fenola u poređenju s onima na placebu.

Oni koji nisu jeli grožđe primijetili su značajan porast glikacije – štetnog dijela procesa starenja. Koautor studije, dr Jung Eun Kim, rekao je: “Naša studija je prva koja pokazuje da konzumacija grožđa blagotvorno utiče na zdravlje očiju kod ljudi, što je veoma uzbudljivo, posebno sa rastućom populacijom“.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Grožđe je lako, dostupno voće za koje su studije pokazale da može imati blagotvoran učinak u normalnim količinama od samo 1½ šolje dnevno.

“Redovno uzimanje grožđa može poboljšati zdravlje očiju kod starijih osoba”, navode.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo