Zdravlje

Jedan neobičan simptom može biti rani znak dijabetesa, a javlja se ispod pazuha

Mjesec novembar prepoznatljiv je po obilježavanju Svjetskog dana dijabetesa, a u BiH je preko 375 hiljada osoba sa dijebetesom.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Dijabetes je oboljenje okarakterisano povećanom koncentracijom šećera u krvi i nedostatkom inzulina, hormona koji omogućava iskorištenje šećera unijetog u organizam, čime se nivo šećera u krvi održava na optimalnom nivou.

Dijabetes ili šećerna bolest naziva se i globalnom epidemijom jer broj oboljelih osoba u svijetu raste na razine koje su bile nezamislive prije samo nekoliko decenija. Postoji više razloga za ovu pojavu, a najznačajniji je promjena načina života koju obilježavaju veći unos visokokalorične hrane i smanjena tjelesna aktivnost.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Postoji mnogo različitih znakova koji mogu ukazivati na to da osoba boluje od dijabetesa, ali jedan simptom mnogi ljudi ne povezuju s ovom kroničnom bolesti, upozoravaju ljekari. Kako otkrivaju, riječ je o tamnim pazusima.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Naime, tamne mrlje ispod pazuha, ali jednako tako i na stražnjoj strani vrata ili preponama, mogu značiti da je previše inzulina u krvi. To je često znak predijabetesa, a medicinski naziv za ovo stanje kože je Acanthosis nigricans.

Osim ovog neobičnog simptoma koji često zna biti jedan od najranijih, ostali znakovi koji upozoravaju na dijabetes uključuju pojačanu žeđ, učestalo mokrenje, umor, zamućen vid, usporeno cijeljenje rana, smanjenje osjeta i trnce u šakama i stopalima.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo