Zdravlje

Zdrava prehrana može spriječiti više od 75 posto slučajeva dijabetesa tipa dva

Više od 95 posto dijabetičara boluje od dijabetesa tipa dva, a ujedno je i globlano deveti najčešći uzrok smrti. Medicinski Univerzitet u Beču je istražio ključne biološke pokazatelje za nastanak i razvoj ove bolesti, ali i načine prevencije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Istraživanje je provedeno na 113.097 učesnika tokom razdoblja od 12 godina. Prema analizama istraživačkog tima, biljna prehrana s obiljem svježeg voća, povrća i cjelovitih žitarica smanjuje rizik od dijabetesa za čak 24 posto.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Prema njihovim rezultatima, pozadina antidiabetičkog djelovanja zdrave biljne prehrane daleko nadilazi smanjenje postotka tjelesne masti i obima struka. Zdrava biljna prehrana poboljšava rad jetre i bubrega, pa time i smanjuje rizik od dijabetesa. Studija je također pokazala da biljna ishrana pokazuje svoje zaštitne učinke samo ako se smanji unos životinjskih, ali i industrijski prerađenih i visokozasićenih namirnica.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Ova analiza je tačna i za osobe koje imaju genetske predispozicije za dijabetes, gojazne osobe, osobe starije dobi ili fizički neaktivne osobe. S druge strane, nezdrav način prehrane baziran na biljkama s visokim udjelom slatkiša, rafiniranih žitarica i zaslađenih pića povezan je s povećanim rizikom od dijabetesa tipa dva.

Ovo je prvo istraživanje koje je otkrilo povezanost određenih promjena u tijelu sa zdravstvenim prednostima biljne ishrane.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo