Zdravlje

Dva najgora jutarnja pića koja praktički garantuju upalu i nadimanje

Mnogi od nas započinju dan s uobičajenim jutarnjim napitkom, bilo da je to voda, kafa, čaj, sok ili bilo šta drugo što možete pijuckati dok se pripremate za dan koji je pred nama.

I baš kao hrana koju jedete za doručak, važno je zapamtiti da pića po izboru mogu značajno uticati na to kako se odvija ostatak dana. Na primjer, vaš dnevni ritual može nenamjerno doprinijeti neželjenom i neugodnom gostu – plinovi i nadutost.

Medicinska sestra Lauren Thayer rekla je da su proteinski šejkovi i voćni sokovi dva jutarnja napitka kojih se treba kloniti ako želite da izbegnete gasove i nadimanje tokom dana.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Proteinski šejkovi

Dok su proteinski šejkovi popularan izbor za one koji žele povećati unos proteina i podržati rast mišića, bitno je imati na umu potencijalne nuspojave, kao što su plinovi, nadimanje i upala.

“Proteinski šejkovi mogu biti teški za vaš stomak iz mnogo razlog. Može biti surutka u njima, koja je nusproizvod mlijeka ili zamjene za šećer koje se koriste u šejkovima. Ovo je samo jedan potencijalni nedostatak vještačkih zaslađivača, pored upale”, dodaje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Kada prebrzo konzumirate puno proteina u prahu, to može preopteretiti probavni sistem, što dovodi do stvaranja plinova i nadimanja. Kako biste to izbjegli, možete razmisliti o odabiru proteinskih prahova s ​​jednostavnijim sastojcima, odabiru alternativa na biljnoj bazi ili prilagodbi veličine porcije tako da odgovara vašoj probavnoj toleranciji.

Kao i kod svake promjene u ishrani, uvijek je dobra ideja razgovarati sa zdravstvenim radnikom ili nutricionistom kako biste pronašli najbolji proteinski dodatak koji je u skladu s individualnim potrebama i probavnom osjetljivošću.

Voćni sok

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Iako na površini mogu izgledati zdravo, budući da je voće samo po sebi zdravo, postoji nekoliko razloga zbog kojih biste trebali izbjeći piti voćni sok tvoje zdravlje. Kao prvo, kako Thayer ističe, to bi moglo uticati na vaš probavni sistem.

“Voćni sok koji se kupuje u prodavnici obično se pravi od voćnog koncentrata, šećera, dodanih aroma i vode, a ne od bilo kakvog voća,” ona kaze.

Svi ovi sastojci mogu dovesti do viška plinova, nadimanja i upale. Mnogi komercijalno dostupni voćni sokovi su bogati fruktozom, prirodnim šećerom koji se nalazi u voću.

Za neke ljude, konzumiranje velikih količina ovog šećera može biti izazov za probavni sistem da efikasno apsorbuje. To može dovesti do fermentacije u crijevima, što rezultira proizvodnjom plinova i nadimanjem. Upala je još jedan veliki nedostatak prekomjernog unosa šećera.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo