Zdravlje

Stomatolog upozorava na sve popularniji jutarnji napitak koji može oštetiti vaše zube

Briga o zubima ključna je kada je u pitanju dobro opće zdravlje, a postoji jedno popularno jutarnje piće koje biste trebali izbjegavati ako želite zadržati caklinu.

Prakticiranje dobre dentalne higijene iznimno je važno ako želite održavati zdrav način života, a to je puno više od jednostavnog pranja zuba i čišćenja zubnim koncem dva puta dnevno.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Kako bi vaš osmijeh i dalje blistao, trebali biste dobro razmisliti o tome što jedete i pijete, ali to ne se ne odnosi samo na očite namirnice. Većina ljudi zna da prekomjerno pijenje čaja i kafe može dovesti do ružnih mrlja, ali postoje neki napici koji također mogu oštetiti vaše zube.

Stomatolog Khaled Kasem upozorio je da bi jedno popularno piće moglo biti ozbiljno štetno kada je riječ o vašem oralnom zdravlju, unatoč tome što ga mnogi ljubitelji zdravog načina života piju bez razmišljanja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Osvrćući se na neke od trendova iz 2023. godine o kojima se najviše govorilo, stomatolog Kasem je rekao da trebamo biti oprezni kada pijemo vodu s limunom koja je, iako je osvježavajuća, ujedno i jako kisela.

Medicinski izvještaj iz 2019. godine pokazao je da bi voda s limunom mogla imati svojstva protiv starenja, dok pomaže u jačanju crijevnog mikrobioma i čak vam pomaže da živite duže.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Međutim, ako ste jedan od mnogih entuzijasta zdravlja koji su vodu s limunom učinili dijelom svoje jutarnje rutine, morate nešto poduzeti kako biste zaštitili svoje zube.

“Nema iznenađenja što je voda s limunom i dalje popularan trend jer postoje mnoge dokazane zdravstvene prednosti ovog pića. Izvor je hidratacije i vitamina C, podržava zdravlje kože, pomaže probavi i tvrdi se da potiče vaš metabolizam. Međutim, jeste li znali da pijenje previše vode s limunom može ozbiljno oštetiti vaše zube”, naveo je Kalem.

Naime, sok od limuna je vrlo kiseo i može nagrizati caklinu, čineći vaše zube osjetljivima na bolesti desni i propadanje tokom vremena. Stoga, ako je to jedan od vaših dnevnih rituala, savjetujemo da ga pijete na slamku kako biste se zaštitili zube. Ako primijetite bilo kakve znakove ranica u ustima, klonite se napitaka s citrusnim voćem jer kiselost može izazvati iritaciju i upalu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo