Kuća

Zašto ne biste trebali koristiti zemlju iz bašte za biljke u saksijama

Baštensko tlo može izgledati kao pravi izbor za biljke u saksijama, ali kako se ispostavilo, postoje bolje opcije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Prema riječima stručnjaka s Univerziteta u New Hampshireu, stvari označene kao “vrtno tlo” u baštenskim centrima i drugim prodavnicama obično su namenjene za upotrebu u zemlji, a ne u saksijama.

Pored minerala i organskih materija, baštensko zemljište koje nije pasterizovano može sadržati i korove, insekte i bolesti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Kada se ova kombinacija koristi u saksijama, tlo može brzo postati natopljeno vodom i zbijeno, ostavljajući ograničen prostor za zrak oko korijena, što može dovesti do usporavanja rasta ili truleži korijena.

Umjesto baštenske zemlje, koristite mješavinu zemlje za saksije, jer su lagane i dizajnirane da ostave dovoljno zračnog prostora oko korijena.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Možete naići na mješavine tla za saksije koje sadrže gnojivo sa sporim oslobađanjem ili tretmane koji zadržavaju vlagu kao što su “hidrogelovi” ili “kristali za skladištenje vode”. Oni obično nisu neophodni da bi vaša biljka u saksiji napredovala, ali mogu biti od pomoći, ovisno o potrebama vaše biljke.

Osim što ćete pronaći onu koja je lagana, svakako odaberite mješavinu tla za saksije koja je također pahuljasta i suha. I dok je malo komposta u redu, izbjegavajte mješavine koje su teške za kompost. Kada ste u nedoumici, odlučite se za mješavinu tla za saksije opće namjene ili napravite svoju.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo