Kuća

Uz pomoć ovih prirodnih sredstava održavajte sjaj i čistoću vaših drvenih površina

Kompanija za čišćenje i održavanje prostora RCH Professional podijelila je nekoliko trikova uz pomoć kojeg ćete lakše održavati čistoći i sjaj vaših drvenih površina.

Ukoliko želite da se vaši laminati i parketi sjaje kao na reklama, isprobajte neke od ovih metoda koje sadrže prirodne sastojke.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Najbolje vrijeme kada biste trebali čistiti drvene površine u svom domu ovisi o vama. Sedmično možete ukloniti prašinu i prljavšinu koja se pojavila, a mjesečno poliranje prirodnim uljima pomoći će vam da vaš namještaj izgleda sjajno cijeli život.

Voda i ocat

Mješavina tople vode i octa je fantastična za čišćenje kupaonica i kuhinja. Također čini čuda za drvo, uključujući drvene podove. Voda otpušta prljavštinu, dok ocat može ubiti klice.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Koristite bijeli ili jabučni ocat. Potrebno vam je da vam omjer vode i octa bude 2:1. Krpu natopite mješavinom vode i octa i pređite preko drvenih površina.

Voda s deterdžentom za suđe i eteričnim uljem

Kod ovog trika potrebno je da deterdžent za suđe bude proziran kako ne bi ostavio tragove. Miješanjem vode s deterdžentom za suđe i vašim omiljenim eteričnim uljem, možete stvoriti prirodnu, domaću otopinu za čišćenje s mirisom koji vam se sviđa.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Potrebno je da na pola litre vode stavite jednu kašičicu deterdženta i nekoliko kapi eteričnog ulja. Najbolje bi bilo da prilikom čišćenja koristite krpu od mikrovlakana, a da smjesu stavite u bocu s raspršivačem.

Jabučni ocat, maslinovo ulje i eterična ulja

Za tamno obojeno drvo koristite mješavinu jabučnog octa, maslinovog ulja i eteričnih ulja za svježi miris. Bit će vam potrebno dva decilitra jabučnog octa, jedan decilitar maslinovog ulja, jedna kašika biljnog glicerina, jedna kašika limuna te 20 kapi eteričnog ulja. Limunov sok djeluje kao dezificijens, a ocat otklanja masnoću. Maslinovo ulje vlaži drvo i štiti ga neko vrijeme od čestica prašine.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo