Kuća

Koliko dugo mokra odjeća može stajati u mašini prije nego što poprimi neugodan miris?

Kada u danu imate previše obaveza, može vam se dogoditi da zaboravite isprazniti mašinu za veš. No, predugo ostavljanje odjeće u mašini nije dobro jer ona zna poprimati neugodne mirise. Zbog toga se mnogi pitaju koliko zapravo dugo odjeća može ostati u mašini, a da se to ne dogodi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Stručnjaci s Whirlpool instituta za nauku o tkaninama otkrili su pravu količinu vremena, a brojka bi vas mogla iznenaditi. Naime, odjeća se može ostaviti između osam i dvanaest sati, prije nego što se objesi da se suši.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

To je potvrdila i Martha Stewart, poznata spisateljica knjiga o kuhanju i uređenju prostora. Stewart je objasnila kako nije problem ostaviti mokru odjeću mašini za veš preko noći.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Ipak, preporuke su da se odjeća što prije izvadi i stavi na sušenje, jer na mokroj odjeći brže se šire bakterije i plijesan. Ipak, ako imate osjećaj da vam odjeća smrdi iako ste je izvadili u datom roku, pobrinite se o čistoći vaše veš mašine.

Iako veš mašina pere vašu odjeću, to ne znači da nju ne treba prati. Kroz nju prolaze ostaci deterdženta, plijesan i prljava voda stoga je neophodno povremeno je očisititi. Ukoliko vaša mašina ima opciju samočišćenja, uključite je. Filtere, a i ladicu u koju stavljate deterdžent i omekšivač također je potrebno redovitio održavati.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo