Zdravlje

Tri namirnice koje su dobre za snižavanje holesterola

Lipoproteini niske gustine (LDL), poznati kao loš holesterol, mogu se taložiti u arterijama te dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, poput srčanog ili moždanog udara. Međutim, važno je da znamo da je to rizik koji možemo kontrolisati i to hranom.

Ako je nivo lošeg LDL holesterola previsok a nivo dobrog HDL holesterola prenizak, masne naslage se nakupljaju u krvnim sudovima.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Ove naslage otežavaju protok krvi kroz arterije. To može da izazove probleme u cijelom organizmu, posebno u srcu i mozgu. Loš LDL holesterol možemo da smanjimo i povećamo dobar HDL holesterol.

Ishrana je vrlo važna za zdravlje ljudi pa tako i u kontroliranju holesterola. Ove namirnice će vam pomoći u snižavanju holesterola.

Lisnato zeleno povrće

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Namirnice poput špinata, kelja i rukole sadrže lutein i druge karotenoide koji mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti te smanjiti razinu holesterola.

Avokado

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Avokado je jedino voće koje sadrži mononezasićene masti. Drugim riječima, avokado može pomoći u smanjenju razine LDL holesterola u krvi, što može smanjiti rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

Citrusi

Osim što je voće slatko, zdravo je za kontrolu holesterola. Agrumi, poput narandži, sadrže pektin koji može pomoći u snižavanju razine holesterola. Pektin je vrsta topivih vlakana koja potiču tijelo da smanji LDL holesterol.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo