Zdravlje

Napitak koji se smatra zdravim zapravo uzrokuje upale i salo na stomaku

Premda je decenijama važio za zdravi napitak koji poboljšava cjelokupno zdravlje, voćni sok može biti krivac za nakupljeno salo na stomaku.

U neprestanoj potrazi za boljim zdravljem i blagostanjem te mršavljenjem često tražimo pića koja obećavaju da će povećati našu vitalnost, podržati naše ciljeve u kontroli težine i poboljšati naše cjelokupno zdravlje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Ipak, priča iza naizgled “zdravih” napitaka je složenija nego što se čini. Možda će vas iznenaditi otkriće da neka od ovih naizgled dobrih pića zapravo mogu doprinijeti upali i nakupljanju tvrdoglavog sala na stomaku.

Voćni sok jedan je od napitaka koje biste trebali ograničiti koliko god je to moguće, prenosi magazin She Finds.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Decenijama je voćni sok zauzimao počasno mjesto u oblasti pića, često slavljen kao izvor vitamina, minerala i osvježenja. Mnogi od nas su odrasli s uvjerenjem da čaša voćnog soka predstavlja zdrav i prirodan izbor. Međutim, voćni sok, iako je bogat određenim nutrijentima, može imati i manje poželjnu vezu s upalom i tvrdoglavim nakupljanjem masti na stomaku.

Jedan od primarnih faktora iza ovog fenomena je značajan sadržaj šećera u voćnom soku. Iako je šećer u voćnom soku prirodno prisutan, on je i dalje šećer. Konzumacija značajne količine voćnog soka može dovesti do značajnog unosa šećera, što je direktno povezano s upalom i nakupljanjem trbušne masti.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Prekomjerno uživanje u voćnom soku može dovesti do debljanja i upale. Tijelo prerađuje fruktozu, šećer koji se nalazi u voću, u masnoću, koja se često nakuplja u području abdomena. Osim toga, ishrana bogata šećerom pokreće niz tjelesnih reakcija koje mogu dovesti do hronične upale.

Ako žudite za slatkim pićem, možete birati između pića sa smanjenim sadržajem šećera, a koja su pogodna za umjerenu konzumaciju. Na primjer, smotheeji napravljeni od voća s niskim sadržajem šećera, poput bobičastog voća, ili oni napravljeni od nezaslađenog bademovog ili kokosovog mlijeka, nude esencijalne vitamine bez značajnog povećanja potrošnje šećera.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo