Kuća

Popularni začin možete iskoristiti i na druge načine: Cimet je odlično sredstvo za čišćenje

Cimet je jedan od najpoznatijih začina, ali njegova upotreba nije ograničena samo kao dodatak ishrani. Ovaj začin možete svakodnevno koristiti u svom domu kao osvježivač prostora, ali i za tretiranje plijesni.

Ukoliko volite miris cimeta, probajte ga iskoristiti na neki drugi način.

Dodatak za kućne biljke

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Vaše kućne biljke mogu privlačiti komarce i druge insekte, stoga kako biste ih se riješili, stavite cimet u saksiju. Cimet ima antibakterijska svojstva koja pomažu u zaštiti sobnih biljaka, a ubija i gljivice kojima se hrane ličinke komaraca.

Miris za dom

Miris cimeta je vrlo specifičan. Ako ga volite, možete ga iskoristiti umjesto osvježivača prostora. Potrebno je da u lonac stavite nekoliko štapića cimeta, koru od narandže, nekoliko klinčića i vodu. Kuhajte na laganoj vatri kako bi vaš dom zamirisao.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Odbija razne nametnike

Mnogi insekti ne vole miris cimeta pa je to idealan način da ih se riješite na prirodan način. Dovoljno je da stavite cimet u blizini vaših prozora, vrata i drugih otvora kako bi spriječili ulazak insekata u dom.

Za čišćenje

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Budući da ima antibakterijska i antifungalna svojstva, cimet možete koristiti kao sredstvo za čišćenje. Cimet kombinirajte sa sodom bikarbonom i vodom te napravite pastu za čišćenje. Možete je iskoristiti za ribanje radnih ploča, sudopera i sličnih površina.

Tretirajte plijesan

Kao što je već navedeno, zbog svojih antifugalnih svojstva može se koristiti i za tretiranje plijesni. Uzmite nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta i pomiješajte s vodom. Poprskajte mjesta na kojima se nalazi plijesan. No, budite oprezni jer ukoliko se radi o većim površinama, trebali biste pozvati stručnjake za uklanjanje plijesni.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo