Kuća

Pet predmeta koje nikada ne biste trebali odlagati ispod sudopera

Dok prostor ispod sudopera često koristimo kao ostavu, predmete poput alata, malih kućanskih aparata, ali i spužve za pranje suđa ne bi trebali tu odlagati.

Kada se radi o raznim stvarima iz kuhinje koje ne znamo gdje ostaviti, vrlo često im mjesto pronađemo u prostoru ispod sudopera. Međutim, stručnjaci koji su govorili za portal Bestlifeonline.com upozoravaju da se ovaj prostor ne treba tretirati kao dodatno skladište.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Također, napominju da sljedećih pet stvari nikada ne bi trebali čuvati ispod sudopera:

Spužve za pranje suđa – dok ljudi najčešće koriste spomenuti prostor za skladištenje raznih sredstava za čišćenje – spužve bi trebali preskočiti. Lauren Doss, vlasnica Nashville Maids, kaže da su često vlažne i lako mogu postati leglo bakterija, plijesni i drugih klica. Najbolje ih je čuvati u suhom i dobro provjetrenom prostoru.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Osjetljivo posuđe – Stručnjak za čišćenje i osnivač Rhythm of the Home kazao je da bi ovaj prostor mogao biti opasan za osjetljivije predmete te da se mogu polomiti.

Zapaljivi predmeti – Kevin Wang, stručnjak za dizajn doma i suvlasnik Inyouthsa, upozorava da biste trebali još jednom razmisliti prije nego zapaljive stvari poput ulja stavite ispod sudopera.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

“Ovi materijali nikada ne bi trebali biti pohranjeni ispod sudopera jer mogu izazvati požar zbog blizine vodovodnih cijevi. Može dovesti do ozbiljnih povreda i materijalne štete ako dođe do curenja ili izlivanja. Ako je moguće, ove predmete treba čuvati u posebnoj prostoriji ili prostoru dalje od kuhinje”, pojasnio je.

Mali kućanski aparati – Ukoliko manje uređaje poput tostera ili blendera čuvate ispod sudopera to nije tako dobar odabir. Kerry Sherin, stručnjak za dom i zagovornik potrošača u Ownerlyju pojašnjava: “Uobičajeno, želite da držite sve elektronske uređaje, pa čak i one na baterije, podalje od područja u kojima postoji rizik od curenja vode ili prekomjerne vlage”.

Alat – kako metalni alat ne bi hrđali ili korodirali, važno je da ih čuvate na suhom mjestu daleko od vlage. Ovo je posebno važno uzeti u obzir kada skladištite stvari u blizini sudopera jer je područje obično vlažno, čak i bez prisustva velikih curenja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo