Zdravlje

Od umora do depresije: Ovo su znakovi da vam nedostaje vitamina D

Vitamin D je neophodan za ljudski organizam jer održava zdravlje kostiju, mentalno zdravlje te pomaže kod spavanja. Zato njegov nedostatak može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, jedna od četiri odrasle osobe u SAD-u ima nizak nivo vitamina D. Liječnica Mindy Lacey navodi kako kod pacijenata koji se bore s umorom i oni koji imaju problema s kostima.

“Nedostatak vitamina D postao je češći u posljednjih nekoliko godina”, objašnjava liječnica Lacey.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Ona navodi da se kod mnogih pacijenata ne vide simptomi, ali ako osjećate umor, bol u kostima ili imate promjene raspoloženja, to su znakovi da imate nizak nivo ovog vitamina.

No, to nisu jedini simptomi koji ukazuju na njegov nedostatak. Osobe koje imaju nizak nivo vitamina D, mogu osjetiti simptome depresije te imati gubitak kose i apetita. Također, lakše se razbole, češće se suočavaju s bolovima u mišićima i imaju blijedu kožu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Ako imate jedan od ovih simptoma, najbolje bi bilo da se obratite ljekaru, koji će vam analizom utvrditi raspon vitamina D u vašem organizmu.

Ukoliko se utvrdi da imate prenizak nivo vitamina D, morat ćete koristiti suplemente, ali osim njih poželjno je da više vremena provodite na otvorenom i da konzumirate namirnice koje su izvor vitamina D. To svakako podrazumijeva vrste riba poput lososa, tune, pastrve i skuše, ali i žumanjke te goveđu i riblju jetru.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo