Zdravlje

Nesvjesna greška pri odabiru doručka koja doprinosi debljanju

Doručak uprkos najboljim namjerama može postati zamka koja vam otežava da izgubite višak kilograma, a mnogi nisu svjesni da odabirom prerađene hrane bogate rafiniranim ugljikohidratima i šećerima odmažu sebi.

Doručak, koji se često reklamira kao najvažniji obrok u danu, postavlja ton za naše cjelokupno blagostanje tokom dana. Međutim, doručak ponekad može postati zamka kada je u pitanju održavanje zdravog načina života. Nesvjesno, neki odabiri pri doručku mogu nenamjerno doprinijeti debljanju vrlo čestim greškama koje možda niste primijetili.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Obrok koji je bogat rafiniranim ugljikohidratima i šećerima, kao što su slatke žitarice ili peciva, može pružiti brzi porast energije, ali često dovodi do jutarnjeg pada i pojačane gladi.

Ove prerađene opcije doručka mogu doprinijeti debljanju jer im nedostaju vlakna i proteini potrebni da biste se osjećali siti i zadovoljni tokom cijelog jutra. Brzi skok šećera u krvi praćen padom može izazvati žudnju za još slatkim ili visokokaloričnijim grickalicama kasnije u toku dana.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Doručak bez proteina i vlakana ne pruža trajnu sitost. Proteini i vlakna pomažu da se osjećate sitima i zadovoljnim tokom dužeg perioda, smanjujući vjerovatnoću grickanja nezdrave hrane bogate kalorijama između obroka.

Također doručak bogat šećerom može poremetiti funkciju inzulina u vašem tijelu. To može postupno rezultirati inzulinskom rezistencijom, stanjem u kojem vaše stanice postaju manje osjetljive na inzulin, što može povećati vjerovatnoću povećanja tjelesne težine i razvoja dijabetesa tipa 2.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Da biste podstakli efikasno upravljanje težinom, preporučuje se odabir doručka koji uključuje mješavinu proteina, vlakana i zdravih masti uz ograničavanje unosa rafiniranih šećera i ugljikohidrata.

Ovaj pristup može pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi, smanjenju žudnje i pružanju trajne energije tokom jutarnjih sati, čime se olakšava režim ishrane koji je svjesniji zdravlja i upravljanje težinom.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo