Život

Ne bacajte koru od jabuke: Evo za šta je sve možete iskoristiti u domaćinstvu

Koru od jabuke ne biste trebali bacati zato što vam ona može biti od koristi u kućanstvu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Naime, ona je idealna za čišćenje predmeta od aluminija. Kore stavite u lonac, naspite vodu te uronite predmete koje želite očistiti.

Stavite na laganu vatru i pustite da se griju otprilike pola sata. Izvadite ih i sačekajte da se osuše. Primijetit ćete da se cakle zahvaljujući kiselini iz jabukove kore.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Jabukova kora može poslužiti i kao miris za kuću. Nekoliko komada kora osušite na suncu. Nakon toga ih stavite u platnenu vrećicu i dodajte cimet. Ovaj miris idealan je i za osvježavanje ormara i ladica.

Deterdžent od kora jabuke može biti naročito koristan za čišćenje, a bori se i protiv bakterija kao što su ešerihija koli i kandida. Pomiješajte kore s malo šećera i vode.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Procijedite tečnost i do tri četvrtine napunite hermetički zatvorenu teglu. Preko stavite papirne ubrise i gumicom iz pričvrstite za teglu. Stavite je na poprilično toplo mjesto, ali daleko od svjetlosti na najmanje tri sedmice.

Imajte na umu da svaki dan trebate promiješati tekućinu. Spremna je za korištenje kada osjetite poprilično intenzivan miris sirćeta. Osim što je ovaj deterdžent idealan za čišćenje i dezinfekciju, također ga možete koristiti i za odmašćivanje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo