Zdravlje

Jedna promjena na stopalima mogla bi biti znak zatajenja srca, provjerite i ostale simptome

Srce je jedan od najvažnijih organa, stoga je važno da obratite pažnju na simptome koji bi mogli ukazivati na bolesti kardiovaskularnog sistema.

Ljekari su upozorili da promjena na vašim stopalima može biti znak da imate zatajenje srca, zbog čega biste trebali posjetiti ljekara što je prije moguće.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Srce je vitalni organ odgovoran za pumpanje krvi po tijelu pa je ključno da bude potpuno ispravno jer bi posljedice mogle biti fatalne. Kardiovaskularne bolesti jedan su od najvećih “ubojica” u svijetu, a prema British Heart Foundation u Velikoj Britaniji više od milion ljudi živi sa zatajenjem srca.

National Health Service svakodnevno edukuje o simptomima bolesti srca, uključujući bol u prsima. Međutim, postoji mnoštvo drugih manje poznatih znakova koje bi nam, ako smo svjesni, mogle spasiti život, uključujući natečena stopala.

Profesor David Newby, iz British Heart Foundation na Univerzitetu u Edinburghu ističe da posebno obratimo pažnju na zglobove.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

“Promjene na stopalima se ne smiju zanemariti, pogotovo ako zglobovi postanu znatno natečeni, jer to može biti znak zatajenja srca”, rekao je Newby.

Također, ističe da vrlo često i ima mnogo drugih uzroka, kao što su lijekovi za krvni pritisak. No, važno je znati da se natečenost može javiti i na drugim dijelovima tijela, a koji također mogu upozoravati na zatajenje srca.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Tako kronično zatajenje srca također može uzrokovati oticanje u području želuca. Ovo stanje također može uzrokovati nakupljanje tečnosti u plućima, koje je poznato kao plućni edem, a može dovesti do nedostatka zraka.

Kako objašnjava profesor Newby, otečeni dijelovi tijela mogu biti uzrokovani predugim sjedenjem u položaju, konzumiranjem velikih količina slane hrane, predmenstruacijom i trudnoćom. Osim toga, to je također nuspojava lijekova za liječenje krvnog tlaka, nesteroidnih protuupalnih lijekova, steroida i dijabetesa.

Zbog toga, najbolje bi bilo da provjerite i druge simptome bolesti srca, a to su: bol u prsima, osjećaj znojenja, bol u ruci, nozi, čeljusti ili leđima, znojenje, bol u želucu, osjećaj gušenja, ekstremni umor i nepravilan rad srca.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo