Zdravlje

Imate li nadutost ili salo na stomaku? Vrlo jednostavno ćete prepoznati o čemu je riječ

Snalaženje u moru internetskih informacija o salu i nadimanju stomaka može biti nezgodno, a jednostavno možete otkriti o čemu je riječ.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Dakle, kako možete razlikovati ove uobičajene i neugodne probleme stomaka? Destini Moody, registrovani dijetetičar, otkriva mudrost kako bi vam pomogao da utvrdite imate li salo na stomaku ili imate nadutost.

Salo na stomaku je često rezultat različitih faktora kao što su ishrana, genetika i način života. Prema Nacionalnom institutu za srce, pluća i krv, višak masnog tkiva u trbuhu povećava rizik od razvoja srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Suprotno tome, nadimanje je privremeno i često neugodno stanje uzrokovano nakupljanjem plinova ili tekućine u probavnom sistemu. Može učiniti da vaš stomak bude natečen, nategnut i neudoban, ali to obično nije dugoročna briga.

U ovom članku ćemo napraviti razliku između sala na trbuhu i nadutosti kako bismo vam pomogli da prepoznate svako stanje, shvatite njihove potencijalne uzroke i otkrijete praktične savjete za njihovo rješavanje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Da biste napravili razliku između nadutosti i masnog tkiva na stomaku, Moody predlaže da obratite pažnju na “ponašanje” stomak tokom dana. Ako vam se želudac širi i skuplja, vjerovatno je nadimanje, često uzrokovano zadržavanjem plinova ili tekućine. Nasuprot tome, konstantno ispupčenje može ukazivati ​​na masnoću na stomaku, koja ima tendenciju da bude čvršća.

“Ako ste se ugojili više od dva kilograma za 48 sati ili manje, vjerovatno je nadimanje. Tijelu je potrebno neko vrijeme da registruje dodatne kalorije dovoljno da ih uskladišti kao salo na stomaku, a potrebno je više od jednog dana da se ova tkiva formiraju. Ako ste nedavno uzeli novi suplement, poput kreatina, pojeli obrok sa vrlo visokim sadržajem natrijuma ili ste bili na dugom letu, iskusili ste neke promjene tekućine koje mogu rezultirati dovoljno značajnom nadutošću da izgleda kao salo”, zaključuje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo