Zdravlje

Dvije uobičajene promjene na koži mogu upozoravati na predijabetes, provjerite i ostale simptome

Predijabetes je stanje koje se javlja kada je nivo šećera u krvi viša nego inače, ali ne toliko visoka da bi se dijagnosticirao dijabetes. Ukoliko se simptomi predijabetesa ne uoče i ne liječe na vrijeme, onda osoba ima veće šanse da dobije dijabetes tip 2.

Za razliku od dijabetesa koji se ne može izliječiti, već samo držati pod kontrolom, predijabetes je moguće riješiti uz pomoć pravilne ishrane i zdravijeg stila života. Registrirani farmaceut Graham Phillips podijelio je šest najčešćih simptoma koji se javljaju prije dijabetesa.

Pretjerana žeđ

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Pretjerana žeđ je uzrokovana visokim nivoom šećera odnosno glukoze u krvi. Kada glukoza napusti tijelo kroz urin, odnoseći tečnost sa sobom, pokreće se reakcija mozga na žeđ kako bi se nadoknadila izgubljena voda i održala hidratacija.

Češći odlazak u toalet

Češći odlazak u toalet obično je posljedica unosa više vode, ali ako primijetite da trebate češće mokriti bez konkretnog razloga, to bi mogao biti znak upozorenja.

Vrtoglavica

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Kada se velike količine vode izluče urinom, to može dovesti do dehidracije tkiva i simptoma poput mučnine, vrtoglavice, glavobolje, zatvora i nesvjestice.

Osjećaj umora

Osjećaj umora javlja se kada vaše tijelo ne dobije dovoljno glukoze u stanice za energiju. Obično se javlja kada tijelo nije sposobno pravilno preraditi šećer.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Zamagljen vid

Zamagljen vid je uzrokovan visokim nivoom glukoze koja oštećuje krvne žile u retini, tkivu u stražnjem dijelu oka. Visok nivo glukoze također mogu utjecati na leću oka.

Izrasline na koži i akantoza

Sitne izrasline na koži su uobičajene kod odraslih osoba i povećavaju se s godinama, a akantoza je hiperpigmentacija određenih dijelova tijela kao što su vrat, prepone ili pazusi. Istraživanja pokazuju da su oba ova stanja kože simptomi predijabetesa.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo