Zdravlje

Žene, ne ignorišite ove simptome “tihog ubice”!

Svake godine više od 550 žena su poražene u borbi protiv raka jajnika. Najprepoznatljivijih razlozi za rak jajnika su nasljedne sklonosti, starost i prekomjerno korištenje oralnih kontraceptiva. Pogledom sve indikacije, žene u 80% slučajeva od tumora oboli samo kada se postiže ručni stage. Žene, nemojte ignorisati ovih 10 simptoma “tihog ubice”!

zene-simptomi

Česta bol u leđima
Ako ste sigurni da ne doživite loše efekte osteoporoze ili bolova u zglobovima, onda ova agonija može biti pravi nuspojava od raka jajnika.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Bol u želucu i karlice

Nepravilni ciklusi
Žene starije od 55 godina su više skloni opasnosti od raka jajnika. U svakom slučaju, ovo ne može generalno biti situacija i rak se može dogoditi čak i na mlađe dame koje još nisu dobili prvi ciklus.

Česta iscrpljenosti bez razloga
Otežano disanje, bolesti i loš apetit, neodoljiv umor može biti simptom raka jajnika. Osim toga, više od 80% žena ima najmanje jedan od nuspojava raka jajnika nekoliko mjeseci prije nego što se analizira.

Brza sitost
Osjećaj sitosti ili “rana sitost,” je četvrti najvažnij i najčešći simptom raka jajnika. Možete lako napraviti grešku misleći da je to simptom probavnih problema, ali ne dajte se prevariti!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Bol prilikom seksualnog odnosa
Još jedan snažan znak da ste u ranim fazama raka jajnika je bol tokom seksa, kaže Medical News Today. Ovo se odnosi na potrebu da se često mokri i bol i pritisak u području karlice. Nije bitno da li je više ili manje bolno, najbolje je da se u što kraćem roku ode doktoru.

Povraćanje
Ginekolog Jeffrey Stern, kaže da su neki slučajevi raka jajnika često dovode do opstipacije, koji uzrokuju gubitak težine, mučninu i bol u trbuhu.

Nadut stomak
Drugi ozbiljan znak da imate rak jajnika je da je vaš stomak bubri kao kod trudnica.

Preveliki rast kose i tamne kose

Iako se ne smatra da je simptom raka, svakako ne treba zanemariti. Ipak, neke žene doživljavaju suprotno – gubitak kose.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Česti zatvor
Područjima koja su najviše pogođena rakom jeste područje želuca i probavnog trakta, posebno u ranim fazama. Uz bol u području želuca, drugi simptomi mogu sadržavati probavni problemi, gubitak apetita i plinova.

Ne zaboravite da podijeliti ovo s svojim prijateljima i članovima porodice na Facebooku, jer možete pomoći nekome u nevolji!

Izvor: net

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo