Kuća

Znate li zašto nikada ne biste trebali kuhati u izgrebanoj tavi

Sigurno imate pouzdanu tavu za koju se držite uprkos tome što je malo izgrebana i uništena.

Međutim, doktor je upozorio da sentimentalnost kada je u pitanju pribor za kuhanje zapravo može naštetiti vašem zdravlju čak i da vas dovede u opasnost od raka.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Ljekarka Poonam Desai objavila je videosnimak objašnjavajući zašto brzo baca svoje izgrebane neljepljive ili keramičke tave.

Ona je rekla da ne koristi tave a neprijanjajućim slojem koje su zadržale ogrebotine jer mogu da ostave milione mikroplastike u našu hranu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Mikroplastika predstavlja sitne plastične čestice, veličine manje od pet milimetara i često nevidljive golim okom. Mogu nastati kao rezultat razgradnje veće plastike, ali su također prisutne u odjeći i kućnim proizvodima.

Prema riječima Desaiju, oni su “endokrini disruptori” i mogu uzrokovati hormonsku neravnotežu, probleme s plodnošću pa čak i povećati rizik od raka.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Vaš endokrini sistem je mreža žlijezda i organa smještenih u cijelom tijelu i odgovoran je za regulaciju niza tjelesnih funkcija kroz oslobađanje hormona.

Posude su obložene teflonom kako bi se spriječilo zagorevanje hrane prilikom kuhanja. Čestice otporne na toplinu koje se koriste za stvaranje neljepljivog sloja nazivaju se Per-i polifluorirane tvari (PFAS) – također poznate kao zauvijek hemikalije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo