Životne priče

Rođena je kao najmlađe nedonošče u zemlji, a sada je zdrava i uspješna petogodišnjakinja

Djevojčica iz Singapura rođena sa samo 22 tjedna koja je kao takva bila najmlađe nedonošče u toj zemlji u proteklom desetljeću sada je zdrava i uspješna petogodišnjakinja.

Beba Chelsea Kiew rođena je tako rano i neočekivano da je njezinog oca, Raymonda, morala voditi hitna medicinska pomoć preko telefona prije nego što su Chelsea i njezina majka Lin Hsiao Chi odvedene u bolnicu u svibnju 2018.

Pri rođenju je težila samo 510 g i zahtijevala 100% kisik te maksimalnu potporu ventilatora za disanje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Njezina je majka rekla: “Bila sam skamenjena. Ali kad sam je čula kako plače, barem sam znala da je živa”.

Roditelji nisu gubili nadu

Dr. Tan Pih Lin, viši savjetnik na odjelu neonatologije u KK Ženskoj i dječjoj bolnici, izvijestio je da su njezine šanse za preživljavanje pri rođenju bile blizu nule. Ali njezini roditelji nisu gubili nadu.

Chelsein otac je rekao: “Posjećivali smo je svaki dan, pričali joj priče i poticali je da vjeruje u sebe i istražuje svijet. Vjerujemo da je takva podrška ključna za prijevremeno rođene bebe”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Chelsea je bila aktivna pri rođenju s dobrim otkucajima srca unatoč tome što je rođena tako prerano.

Morala je provesti 166 dana u bolnici primajući razne tretmane koji su joj spašavali život, a čak i nakon što je otpuštena iz bolnice, trebala joj je respiratorna podrška daljnjih devet mjeseci zbog kronične bolesti pluća. Međutim, oporavila se i prerasla iz ovog stanja.

Sada nema ozbiljnijih zdravstvenih problema

Chelsea sada nema zdravstvenih ili medicinskih problema, osim male rupe u srcu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Njezin otac je rekao : “Ne vidimo nikakav utjecaj rupe u njezinu srcu. I dalje može trčati, sudjelovati u svim aktivnostima, ovisno o raspoloženju”.

Studija iz 2008. koja se temelji na neonatalnoj jedinici intenzivne njege u Londonu otkrila je da su se stope preživljenja novorođenčadi u 22. i 23. tjednu trudnoće poboljšale. U razdoblju od 1981. do 1985. nijedna beba rođena u ovoj gestacijskoj dobi nije preživjela otpust. Međutim, do 1986.-90., 19% jest, a to se povećalo na 54% u razdoblju 1996.-2000.

Studija iz 2022. pokazala je da gotovo četiri od pet beba rođenih prije vremena između 22. i 28. tjedna trudnoće prežive otpust iz bolnice. Utvrđeno je da je od 2013. do 2018., s dojenčadi rođenom između 22. i 28. tjedna gestacije, “preživljenje do otpusta zabilježeno u 78,3% i bilo je značajno poboljšano u usporedbi s povijesnom stopom od 76,0% među dojenčadi rođenom 2008.-2012.”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo