Životne priče

Rođena je kao najmlađe nedonošče u zemlji, a sada je zdrava i uspješna petogodišnjakinja

Djevojčica iz Singapura rođena sa samo 22 tjedna koja je kao takva bila najmlađe nedonošče u toj zemlji u proteklom desetljeću sada je zdrava i uspješna petogodišnjakinja.

Beba Chelsea Kiew rođena je tako rano i neočekivano da je njezinog oca, Raymonda, morala voditi hitna medicinska pomoć preko telefona prije nego što su Chelsea i njezina majka Lin Hsiao Chi odvedene u bolnicu u svibnju 2018.

Pri rođenju je težila samo 510 g i zahtijevala 100% kisik te maksimalnu potporu ventilatora za disanje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Njezina je majka rekla: “Bila sam skamenjena. Ali kad sam je čula kako plače, barem sam znala da je živa”.

Roditelji nisu gubili nadu

Dr. Tan Pih Lin, viši savjetnik na odjelu neonatologije u KK Ženskoj i dječjoj bolnici, izvijestio je da su njezine šanse za preživljavanje pri rođenju bile blizu nule. Ali njezini roditelji nisu gubili nadu.

Chelsein otac je rekao: “Posjećivali smo je svaki dan, pričali joj priče i poticali je da vjeruje u sebe i istražuje svijet. Vjerujemo da je takva podrška ključna za prijevremeno rođene bebe”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Chelsea je bila aktivna pri rođenju s dobrim otkucajima srca unatoč tome što je rođena tako prerano.

Morala je provesti 166 dana u bolnici primajući razne tretmane koji su joj spašavali život, a čak i nakon što je otpuštena iz bolnice, trebala joj je respiratorna podrška daljnjih devet mjeseci zbog kronične bolesti pluća. Međutim, oporavila se i prerasla iz ovog stanja.

Sada nema ozbiljnijih zdravstvenih problema

Chelsea sada nema zdravstvenih ili medicinskih problema, osim male rupe u srcu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Njezin otac je rekao : “Ne vidimo nikakav utjecaj rupe u njezinu srcu. I dalje može trčati, sudjelovati u svim aktivnostima, ovisno o raspoloženju”.

Studija iz 2008. koja se temelji na neonatalnoj jedinici intenzivne njege u Londonu otkrila je da su se stope preživljenja novorođenčadi u 22. i 23. tjednu trudnoće poboljšale. U razdoblju od 1981. do 1985. nijedna beba rođena u ovoj gestacijskoj dobi nije preživjela otpust. Međutim, do 1986.-90., 19% jest, a to se povećalo na 54% u razdoblju 1996.-2000.

Studija iz 2022. pokazala je da gotovo četiri od pet beba rođenih prije vremena između 22. i 28. tjedna trudnoće prežive otpust iz bolnice. Utvrđeno je da je od 2013. do 2018., s dojenčadi rođenom između 22. i 28. tjedna gestacije, “preživljenje do otpusta zabilježeno u 78,3% i bilo je značajno poboljšano u usporedbi s povijesnom stopom od 76,0% među dojenčadi rođenom 2008.-2012.”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo