Zdravlje

Ove namirnice smanjuju rizik od raka debelog crijeva

Prehrana bogata povrćem, cjelovitim žitaricama i grahoricama može smanjiti rizik od razvoja raka crijeva kod muškaraca za više od petine, pokazalo je opsežno američko istraživanje.

Nova studija provedena u Sjedinjenim Američkim Državama kojom je bilo obuhvaćeno 79.950 muškarca otkrila je da je u onoj grupi koja je konzumirala najveće količine zdrave biljne hrane rizik od razvoja raka debelog crijeva bio za 22 posto manji u usporedbi s onima koji su jeli najmanje količine takvih namirnica.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Kolorektalni rak je treći najčešći rak u svijetu. Od njega u svijetu oboli svaki 23. muškarac i svaka 25. žena, rekao je naučnik Jihye Kim s južnokorejskog Univerziteta Kyung Hee.

Istraživanja su pokazala da je loša prehrana jedan od glavnih čimbenika rizika za rak debelog crijeva. Srećom, postoji mnogo namirnica koje možemo uključiti u svakodnevnu prehranu kako bismo se što lakše borili protiv ove smrtonosne bolesti. Kako objašnjavaju dijetetičari, unos određenih namirnica može smanjiti rizik od raka debelog crijeva. To su: grah, mahunarke, bobičasto voće, orašasti plodovi, mrkva, špinat i brokula.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Tim tim naučnika zaključuje da je povezanost između načina prehrane i razvoja raka debelog crijeva jasnija kod muške populacije, kod koje je rizik od tog tipa raka veći.

Za potrebe studije, objavljene u časopisu BMC Medicine, ispitanici su odgovarali na više pitanja: koliko često jedu određenu hranu i konzumiraju napitke s popisa s više od 180 stavki, kao i o veličini porcija.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Pretpostavljamo da antioksidansi iz namirnica poput voća, povrća i cjelovitih žitarica pridonose smanjenju rizika od razvoja raka debelog crijeva jer suzbijaju razvoj hroničnih upala, koje mogu rezultirati rakom.

S obzirom na to da je u muškaraca uočen veći rizik od raka debelog crijeva nego u žena, smatramo da bi rezultati istraživanja mogli pridonijeti da se pojasni zašto je konzumiranje većih količina zdrave biljne hrane povezano sa smanjenim rizikom od raka debelog crijeva u muškaraca, ali ne i u žena.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo