Kuća

Ne bacajte vodu od kuhanih jaja, može učiniti čuda za vaš vrt

Voda nakon kuhanja jaja je prirodno gnojivo za vaše biljeke te je mnogo korisnije da njom zalijete biljke nego da završi u odvodu.

Svaki vrtlar ima neke svoje trikove koji čine čuda za njegove biljke. Bilo da se radi o usavršavanju recepta za gnojivo ili korištenju papra za sprječavanje štetnika, svatko ima svoj tajni trik.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Ako tražite nešto novo da dodate svojoj brigi o biljkama, voda u kojoj su se kuhala jaja može biti sjajna za vaše biljke. Voda u kojoj kuhamo hranu najčešće završi u odvodu, kao kad kuhamo tjesteninu, jaja itd. Međutim, vodu nakon kuhanja jaja ne biste trebali bacati, jer je vrlo korisna.

Naime, ljuska jajeta tokom kuhanja u vodi oslobađa minerale koji mogu biti od koristi vašim biljkama. Posebno je bogata kalcijem – ljuske jajeta sadrže oko 380 mg kalcija po gramu, a nešto od toga se ispire u vodu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Kalicij ima višestroku koristi za boljke, kao na primjer, povećava otpornost na bolesti, jača ćelijske zidove, aktivira enzime itd. Iako je nedostatak kalcija u ​​prirodi rijetkost, nije sasvim isključen.

Pokazatelj nedostaka kalcija na biljkama su sljedeći: “izgorjeli” vrhovi listova, žutilo lišća, usporen rast i razne deformacije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Kalcij također pomaže u održavanju neutralne pH vrijednosti zemlje, osiguravajući tako idealno okruženje za apsorpciju svih hranljivih tvari koje su biljkama potrebne.

Vodom nakon kuhanja jaja, osim što možete zaljevati sobno bilje, vrlo je korisna i za biljke u vašem vrtu. Ako imate vrt obavezno sačuvajte vodu nakon kuhanja jaja te “nahranite” svoje biljke.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo