Kuća

Mali trikovi koje supermarketi koriste kako bi vas “natjerali” da potrošite više novca

Postoj nekoliko malih trikova koje supermarketi koriste kako bi vas “natjerali” da potrošite više novca. Trebali biste ih znati prepoznati na vrijeme kako biste uspjeli uštedjeti.

Može vam se činiti da čokoladica ili malo skuplja tjestenina neće znatno utjecati na vaš budžet, ali ako stalno “padate u zamku”, potrošit ćete mnogo više.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Naime, jedan od glavnih trikova kojima se supermarketi koriste jeste stavljanje slatkiša pored kase. Mnogi od nas ne odole slasticama koje nas mame u posljednjem trenutku prije plaćanja. Probajte izbjegavati ovu praksu, a u tome vam može pomoći i korištenje samouslužnih kasa.

Prodavači također vole varati kupce prodavanjem prethodno izrezanog voća i povrća. Može nam se činiti da ćemo imati manje posla oko obroka ako kupimo izrezane namirnice, ali razmislite o razlici u cijenama. Izrezane namirnice su uglavnom skuplje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Jeste li primijetili da su kolica za kupovinu u proteklih nekoliko godina postala veća? Prodavači se vode logikom da će ljudi kupiti više artikala ako su kolica veća.

U supermarketima također “skrivaju” školjke jaja na udaljenijim mjestima. Ovo rade kako biste ih što duže tražili te usput kupili neke druge proizvode koji vam uopće nisu potrebni.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Artikle koji se nalaze na srednjim policama, odnosno u razini vaših očiju, ćete, logično, prve primijetiti. Samim tim je i veća šansa da ih kupite. Međutim, jeftiniji artikli se nalaze na nižim policama pa ih obavezno provjerite.

Možda ste primijetili da u supermarketima najčešće svira sporija muzika. Na ovaj način pokušavaju stvoriti mirnu atmosferu u kojoj nema žurbe. Osjećate se prijatno, ostajete duže u trgovini i trošite više.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo