Životne priče

Majka se probudila iz kome u kojoj je bila pet godina: Na jednu stvar je reagirala

Majka Jennifer Flaween je doživjela prometnu nesreću 2017. godine zbog koje je pet godina provela u komi.

25. rujna 2017. godine je ostavila svoja tri dječaka u školi i krenula na posao. Mužu je preko telefona rekla da osjeća vrtoglavicu.

U trenu joj se cijeli život promijenio, ostavivši je u komi s teškom ozljedom mozga. Prije prometne nesreće, Jen je bila aktivna mama s tri mala dječaka.

Bolničari su je onesviještenu izvukli iz vozila

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Jennifer je bila u nesvijesti kad su je bolničari izvukli iz vozila. Liječnici su pripremili obitelj rekavši im da nisu očekivali da će se Jen probuditi iz kome. Obitelj, a posebno Jenina mama, Peggy Means, nikada nisu odustajali.

Peggy je posjećivala Jen gotovo svakodnevno. Razgovarala je s kćeri, pričala viceve i brinula se za njezine potrebe. Činilo se da Jen cijelo vrijeme ne reagira sve do dana kada je Peggy ispričala vic, a Jen se nasmijala!

Snimka zaslona: YouTube

Peggy je zvuk bio tako čudan; u početku ju je to prestrašilo, ali je brzo shvatila da joj je kći budna četiri godine i jedanaest mjeseci nakon nesreće.

Zgrabivši svoj telefon, Peggy je zabilježila nevjerojatan trenutak kako bi ga poslala svojoj obitelji. Svi su bili zadivljeni, uključujući i Jenine liječnike. Bilo je to 25. kolovoza 2022. Jen je bila zatvorena u sebi gotovo pet godina.

Žena ponovno uči govoriti

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Oporavak je spor, ali Jen je već napredovala više nego što su njezini liječnici očekivali. Ona može komunicirati kimanjem i ponovno uči govor. A njezin osmijeh govori svijetu da je spremna ponovno živjeti. Fizioterapeuti nastavljaju s njom raditi na kretanju kako bi vratili snagu i pokretljivost njezinih udova.

Dok im je mama bila u komi, troje djece je raslo. Njezin najmlađi, Julian, imao je 11 godina kada se nesreća dogodila. Sada je u srednjoj školi i zvijezda je srednjoškolskog nogometnog tima Niles. Gledanje svojih dječaka kako se bave sportom oduvijek je bila Jenina strast.

Snimka zaslona: YouTube

Ove je godine, prvi put od njegove 11. godine, mogla sa strane gledati Juliana kako igra nogomet. Bila je to njegova seniorska večer, a odigrao je fenomenalnu utakmicu!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Nakon što je pet godina propustila gledati svoje dječake kako rastu, Jen pokušava nadoknaditi to izgubljeno vrijeme. Njezini dječaci i njihova baka Peggy sretni su što se vratila. Sada ima i unuku! Obitelj se bori sad kad im je mama izašla iz kome. Žele je imati kod kuće, ali im je potrebna pomoć da preinače kuću kako bi se prilagodila Jeninoj ograničenoj pokretljivosti i drugim problemima.

Možete pomoći ovoj mami da se oporavi od kome

Jenin ujak Kyle Means (Peggyin brat) pokrenuo je GoFundMe za obitelj. Skromni zahtjev uključuje sredstva za preinaku kupaonice i nabavu kombija za mobilnost. Jennifer je trenutno u bolnici za rehabilitaciju Mary Free Bed. Pomaganje obitelji u preinaci kupaonice i nabavi kombija omogućit će im da je dovedu kući.

Jenina mama, Peggy, još uvijek je posjećuje gotovo svakodnevno. U mirovini je i što više vremena provodi s kćeri. Tri dječaka, Skylar (21), Daeton (19) i Julian (17), posjećuju ih što češće mogu. Obitelj se nada da se sada kada Jen više nije u komi njihova mama može koncentrirati na ponovnu izgradnju svog života. Namjeravaju raditi zajedno kao obitelj kako bi to i ostvarili.

Ova priča je snažno svjedočanstvo kako snaga majčine ljubavi može izdržati sva razaranja kome.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo