Kuća

Kako očistiti teško dostupne uglove kade od plijesni: Isprobajte ovaj trik

Pojava plijesni na ivicama kade i uglovima zidova skoro je standardna pojava, a pri čišćenju teško dostupnih površina mogu vam pomoći pamučne kuglice.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vid se vraća za 12 dana! Radite ovo svaki dan


Sponsored by logo

Ne samo da uglovi kade mogu postati prljavi nakon uzastopnih tuširanja i kupanja, već mogu privući buđ i plijesan. Kada se to stvori, može postati još teže za čišćenje. Redovni alati za čišćenje, poput četkica i spužvi, neće djelovati tako efikasno na četvrtastim uglovima kade, jer ne mogu doprijeti do svih područja.

Prskanje sredstva za čišćenje kade i pločica po uglovima kade će biti donekle efikasno, ali većina sredstva za čišćenje će samo skliznuti. Ključ za uklanjanje plijesni na ivicama je da se sredstvo za čišćenje zadrži na površini što je duže moguće. Tada pamučne kuglice postaju veoma zgodna oprema za kupatilo.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Jednostavno stavite kuglice pamuka u oštre uglove zida vaše kade na mjestu gdje se spaja sa pločicama. Zatim ih obilno poprskajte sredstvom za čišćenje tuša. Čistač na bazi izbjeljivača najbolje radi za uklanjanje plijesni. Neka odstoji nekoliko sati. Idealno je ostaviti ih preko noći.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gomila crva će nestati za sat vremena! Zapišite recept: za jednu čašu vode 2 grama...


Sponsored by logo

Sljedećeg jutra stavite rukavice, uklonite vatu, a zatim isperite toplom vodom. Površine trebaju biti blistavo čiste. Ako ne, ponovite postupak. Ovo možete raditi redovno, otprilike jednom mjesečno, kako biste u kupaonici uklonili plijesan.

Ponekad se plijesan proteže izvan malog područja gdje počinju pločice od ivica kade. Pamučne kuglice neće raditi u tim slučajevima, ali toalet papir može učiniti trik. Iako nije tako upijajući kao pamučne kuglice, toalet papirom se može manipulisati tako da stane u gotovo bilo koji oblik.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Težite li više od 80 kg? Dosegnut ćete 56 kg. Zapišite recept!


Sponsored by logo