• Sri. pro 1st, 2021

Za sve pravoslavce

Pravoslavac

BAKA KOJA IMA 107 GODINA SAVETUJE SVE ŽENE: MORATE BEŽATI OD OVE DVE STVARI UKOLIKO ŽELITE DA IMATE DUG I ZDRAV ŽIVOT

lis 24, 2021

Rijetko koja osoba ima priliku da doživi stotu godinu, to su godine koje su lijepe, kako bi u narodu kažemo. Koliko god da se bavimo tom temom, nikada nismo uspjeli doći do zaključka, sve dok s nama nije razgovarala jedna baka koja ima 107 godnia. Ona nam je odlučila reći način na koji je uspjela da bude i dlaje u životu, svoju priču je s nama podijelila.

Ono što je ona navele je to da nikada u životu nije alkohol konzumirala, smatra da ej tajna upravo u tome ležala. Cijeli svoj život se trudila da ne pije alkohol, a kako vidimo, ona nije doživjela male godine, zagazila je u 11 deceniju života.

Potom je rekla, kako je bitna zdrava ishrana, ona se uvijek zdravo hranila, a kako je navela, samo je jednom posjetila doktora, a nikada niej popila niti jednu tbaletu za bolove. Navela je i da je za njen dug život itekako utjecaj imalo to što je sama. Mlada je ostala udovica, nije se nikada posliej toga udavala, nije stupala s nekim u emotivnu vezu.

Kako je ova baka navela, jako je bitno da birate s kim ćete se družiti, neko vam može skratiti život, i to samo ako se nervirate radi te osobe. Sa bakom se mi slažemo, savjetujemo vam da birate sa kim ćete se družiti, birajte ko će vam praviti društvo i ko će vam biti pravi prijatelj. Slažete li se vi sa ovom bakom, da li dijelite isto mišljenje kao i ona, ili ipak ne? Pišite nam vaše mišljenje dragi

Izvor: nostalgicno.info

Odgovori