Život

AKO STE ROĐENI U JUGOSLAVIJI SIGURNO IMATE OVAJ OŽILJAK NA RUCI: Znate li kako je nastao? SVI SU IZNENAĐENI

Da li znate odakle vam na ramenu ožiljak, koji imaju svi rođeni u SFRJ? Ovo pitanje danima je u žiži interesovanja, budući da ga mlađe generacije nemaju.

BSG vakcina je krajnje bezbjedna vakcina, a primejnjuje se u najranijoj dobi novorođenčeta jer efikasno smanjuje rizik od pojave najtežih oblika tuberkuloze.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Zna se ubica dijabetesa. Senzacionalno otkriće naučnika


Sponsored by logo

Ožiljak nakon BCG vakcinacije se formira nakon jednog do dva mjeseca od vakcinacije, a često postoje šale i na račun ljudi sa Balkana – kako ih prepoznati? Pa, po ožiljku od BCG vakcine.

Prva vakcina koju novorođenče dobija u prvih 24-48 sati života je vakcina protiv tuberkuloze – BCG i aplicira se intrakutano na gornjoj trećini leve nadlaktice.

Na mestu vakcinacije se za oko 2-3 sedmice formira crvenkasta bezbolna papula, koja kod neke djece (10 odsto) prođe kroz period gnojenja i u narednih 1-2 mejseca formira ožiljak.

1588850950194-clipboard01-830x0
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Rustikalna metoda čišćenja organizma od parazita!


Sponsored by logo

Kod većine djece nastanak malog ožiljka na mejstu vakcinacije prođe gotovo neopaženo. Postojanje ožiljka se kontroliše 4-6 mjeseci nakon vakcinacije. Formiranje ožiljka izostaje kod manje od 10 odsto dece.

Prema riječima određenih jlekara, djeca koja nemaju ožiljak treba da se ponovo vakcinišu do navršene prve godine života.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Čak i najteže proširene vene nestat će za 7 dana!


Sponsored by logo

Međutim, kod djece starije od 12 meseci koje nemaju ožiljak vakcinacija se ne preporučuje jer nema valjanih dokaza da se time postiže odgovarajući učinak, odnosno koristi u smislu zaštite

Isto tako, kada se govori o vakcinisanoj djeci mlađoj od 12 meseci, dokazi o koristi ponovnog vakcinisanja su još uvijek ograničeni.

(Telegraf.rs)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!

Evo tajnog trika s kojim svatko gubi 1,23 kg dnevno


Sponsored by logo